Book en 1:1 samtale

Ready, set, action! 11 stærke videostatistikker for 2017

Tilbage
 
Skrevet af: Rasmus Müller
11 minut(ter)

Hvis et billede siger mere end 1000 ord, kunne en video meget vel sige over en million.

En undersøgelse foretaget af HubSpot i 2017 viser, at en video på en side kan øge konverteringsraten med helt op til 80 procent. Få videostatistikker i tal og indsigt i, hvorfor vores hjerner reagerer så positivt på interaktive medier i indlægget her.

En anden nylig undersøgelse foretaget af EyeView viser, at en video på en landingpage kan øge konverteringsraten med helt op til 80 procent.

Ud over det bruger besøgende i gennemsnit over 2,6 gange længere tid på sider med en video sammenlignet med en side, der ingen video har.

Ret vildt, ikke?

Google belønner gode brugeroplevelser, og her tæller video også med.

Google har nemlig selv foretaget en undersøgelse, der viser, at over 50 procent af internetbrugere leder efter en video relateret til et produkt eller en service, før de besøger en butik, og netop derfor vælger algoritmen at hive sider med en video op i søgeresultaterne.


 

Hvorfor foretrækker vores hjerner video?


Menneskets hjerne er programmeret til at reagere på bevægelse. Det er derfor, at video og interaktive elementer virker på os.

Bevægelse er en ændring i vores omgivelser, og vi er genetisk kodet til hele tiden at være opmærksomme på ændringer. Dels for at undgå farer, men også fordi ændringer forbedrer vores liv. Begge dele er stærke motivationsfaktorer, når det gælder vores valg og handlinger.

Følelsesmæssigt lader vi os bevæge af ydre påvirkninger, og vi tager vores beslutninger med følelserne, uanset hvad vi selv tror om de faktuelle bevæggrunde.

Ja - også dig.

Det er følelserne, og de belønningsstoffer de frigiver i hjernen, som styrer vores handlinger.

Men der er også en anden god grund til at bruge video på dine online medier.

Vores i høj grad stigende brug af mobiler og tablets gør video til et meget velegnet medie. Det er nemmere at se en informationsvideo på sin telefon end at læse en lang og gnidret tekst. Ofte er det også nemmere at visualisere komplekse budskaber, end det er at forklare dem med ord.

Prøv selv af se videoen fra IKEA - budskabet er ret klart, ikke?

Videomarketing i tal


Jeg lovede dig 11 benhårde og helt nye statistikker om videomarketing, og dem får du her (de originale statistikker kommer fra marketinggiganten HubSpot):
 1. Man forudsiger, at video kommer til at trække over 80 % af al internettrafik i 2019
 2. Hvis du tilføjer en video til din marketingmail, kan du øge CTR med 200-300 %
 3. Videoer på landingpages øger konverteringen med helt op til 80 %
 4. 90 % af kunder fortæller, at produktvideoer hjælper dem med at træffe købsbeslutninger
 5. Ifølge YouTube vokser antallet af mennesker, der ser videoer på mobil med 100 % om året
 6. 64 procent af kunder er mere tilbøjelige til at købe et produkt online efter at have set en video om det
 7. 87 % af online marketing-bureauer bruger video i deres markedsføringsstrategi
 8. En tredjedel af den tid, mennesker bruger online, er dedikeret til at se videoer
 9. Videoannoncer står for mere en 35 % af virksomheders annnonceudgifter
 10. 59 % af beslutningstagere i virksomheder vil hellere se en video end at læse en artikel eller et blogindlæg
 11. Ekspert i digital marketing James McQuivey estimerer, at hvert eneste minut af videoindhold svarer til 1,8 millioner ord

 

Og til sidst: 5 gode grunde til at komme i gang med videomarketing


Nu har du fået statistikkerne, og her til sidst giver jeg dig 5 gode grunde til at komme i gang med videomarketing – og gerne i går.
 

1. Video performer godt på alle enheder


I dag er responsivt design vigtigere end nogensinde før. Hvis din hjemmeside ikke fungerer optimalt på alle enheder, mister du trafik og konverteringer.

Heldigvis er videoindhold optimalt til alle enheder lige fra computer til mobil, og det gør video til en mere brugervenlig form for markedsføring.

 

2. Videomarketing hjælper dig med at styrke dit budskab


Du har den bedste mulighed for at udnytte videomediet til at styrke din virksomheds budskab og identitet. Ved at bruge design og stemmer, der passer til dit brand, serverer du dit budskab på en enkel, stærk og relationsskabende måde.

Dit budskab er også nemmere at processere for din besøgende, når det bliver serveret i en video - netop fordi vi er genetisk kodet til at reagere på lyde og bevægelser. Ud over det har du også bedre mulighed for at tale til dit publikums følelser med video.

 

3. Videoer har større sandsynlighed for at gå virale


Du er garanteret stødt på en video, der er blevet delt tusinder – måske endda millioner – af gange, fordi den har fanget folks opmærksomhed med et budskab, de enten elsker eller hader.

En undersøgelse viser, at 90 % af alle, der ser video, deler den med den andre. Den mængde delinger er langt højere end ved andre former for indhold, så derfor er video nok det medie, hvor du behøver at gøre den mindste indsats for at nå ud over stepperne.

 

4. Videoer er gode for din SEO


Som jeg nævnte tidligere, belønner Google videomateriale, fordi det i langt de fleste tilfælde giver en bedre og nemmere brugeroplevelse. Derfor hjælper videoer dig også med at kravle op i søgeresultaterne.

Men tænk brugeren først: Indholdet i dine videoer skal være relevant og velproduceret, for Google vil hurtigt bemærke, hvis dine besøgende lukker videoen ned efter et par sekunder, fordi den ikke er velproduceret – og så ryger du direkte ned i bunden af søgeresultaterne igen.

 

5. Videoindhold hjælper dine besøgende med at huske dit brand


Ifølge HubSpot husker 80 % af kunder de videoer, de har set inden for den sidste måned.

En af videomediets største styrker er, at det er visuelt og auditivt, og det gør det nemmere for mange brugere at huske det sammenlignet med tekst.

Sørg for at dine videoer spiller sammen med din overordnede brandstrategi – det betyder, at du skal holde farver, fonte, logoer og stemmer ens i alle dine videoer. På den måde bliver dit brand ensartet og let genkendeligt.
 

Så for at konkludere...


... er video et stærkt redskab i din markedsføringsstrategi og bestemt værd at lægge energi i. Og det behøver slet ikke være besværligt - en ganske almindelig iPhone eller Android med et godt kamera er den eneste ting, du har brug for. Ud over det gode budskab, selvfølgelig.

Vil du høre mere om markedsføring med video? Så tag fat i mig og lad os tage en uforpligtende dialog.
Kontakt Onmondo

Vil du også vækste?

Sæt dig og din virksomhed i fokus - tag plads i Den Grønne Sofa og lad os gennemgå din forretning.
Få en uforpligtende snak om blandt andet Onmondo Vækstplan og #sofastrategien.

Ønsker du kontakt fra os?

Besked:
*
Navn:
*
Email:
*
Telefon:
*

Kontakt

Onmondo A/S
Strandlodsvej 6, Opgang B, 3.tv
DK-2300 København S
 
CVR: 32 77 56 91
 

Ydelser

Genveje

     

Links

Onmondo A/S | Strandlodsvej 6, Opgang B, 3.tv | 2300 2300 København S | Tlf.: 70 22 52 12